1. DAN AVANTURE - 'Idemo na istok bez Gorana Milića' - početak divnog prijateljstva

Brođanin Domagoj Dević, zajedno sa svojim prijateljima Josipom i Janom otisnuo se na novo putovanje najdražim prijevoznim sredstvom - motociklom. Krenuli su put Maroka. Domagojev ispraćaj imali smo prilike vidjeti na Slavonskobrodskoj televiziji. No, prije nekoliko dana najavili smo događaj koji je vezan za njegovo, Josipovo i Janovo prošloljetno putovanje. Putopisno dokumentarni film „Idemo na istok bez Gorana Milića“ premijerno će biti prikazan u Centru mladih, 15. rujna, od 18 sati. Ono što smo vam obećali jest uvoditi vas u ovo istočnoeuropsko putovanje, riječima i fotografijama vam dočaravajući ono što ćete tu rujansku nedjelju imati priliku vidjeti.

Autor: Brodportal | Datum objave: 01.09.2019
1. DAN AVANTURE - 'Idemo na istok bez Gorana Milića' - početak divnog prijateljstva
Danas vam želimo opisati 5. srpnja, 2018. godine. Dan kojim je konačno počelo putovanje trojca na motociklima. Josip i Jan uputili su se iz Mostara prema našem gradu, kako bi se susreli s Domagojem i krenuli put Budimpešte. Početci nerijetko znaju biti teški. Kako su gume jedan od sastavnih dijelova prijevoznog sredstva kojim putuju, Josip se morao suočiti s gumenim problemom. Vulkanizer Fontana, Domagojev prijatelj nesebično je prikočio u pomoć.

Dijagnoza je bila velika vibracija na prednjem kotaču, te se  zbog toga cijeli motor tresao. Takve vijesti uzdrmaju onoga koji je svjestan kako upravo tim prijevoznim sredstvom mora prijeći kilometre, države, poveći dio Europe. Odustajanje od puta bila je jedna od misli koja se Josipu vrtjela u glavi. Ohrabren savjetima vulkanizera, Josip odlučuje krenuti prema velikoj avanturi života. Trojac je krenuo autoputom prema Budimpešti, glavnom gradu Mađarske.

Kako je dosta vremena izgubljeno u „liječenju“ Josipovog motora, Budimpešta im se otvorila očima na  sam zalazak sunca. Predivan način kojim su pozdravili grad koji leži na Dunavu, sa svojom bogatom prošlosti i arhitekturom. Vremena za razgledavanje je uistinu malo, ali zato volja ovih avanturista nije jenjavala. Odlučili su uspeti se na najvišu točku u Budimpešti, a to je Gellertovo brdo. Na vrhu brda nalazi se poznata Citadela koju su izgradili austrougarski generali i koja simbolizira nadmoć Austrijanaca nad Mađarima, tijekom postojanja Austro-ugarske države. 

Upravo činjenica Citadelu čini Mađarima najomraženijim spomenikom u samoj Budimpešti. No, pogled koji puca na grad je prekrasan, vrijedan uspinjanja, upijanja energije susjedne nam države. 
 
 
Zanimljivost ovog putovanja jest činjenica kako je Domagoj prije ovog avanturističkog pothvata Josipa susreo svega dva puta u životu. Jana, pak, upoznao je na sami dan ovog putovanja. Putovati ne može se baš sa svakim. Ljudi su različiti, raskoraka je mnogo, energije različitih intenziteta. Ipak, Domagoj, Josip i Jan su se itekako kliknuli. Novo prijateljstvo je sklopljeno, a daljnje putovanje moglo se nastaviti. 
Nastavljamo i mi, sutra, donoseći vam nove detalje njihovog prošloljetnog putovanja, koje ih je iz Mađarske vodilo prema Ukrajini.
 
Ostanite uz nas, jer kako je rekao francuski grafički dizajner Pierre Bernard: „Putovati znači razvijati se.“ 
 

A sve o premijeri filma 'Idemo na Istok bez Gorana Milića' kao i o avanturama Raste, Jana i Josipa pratite na ovim linkovima:

https://web.facebook.com/RastaSunshineAdventurer/

https://web.facebook.com/events/493899104705396/

https://www.instagram.com/rasta.sunshine.adventurer/
 
 
 
Tekst: Tajana Ćosić
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

4 allegra, 1 allegretto i 1 bolero otvorili 17. Dane plesa

Otvorena Gimnazija u Brodu

U nedjelju se održavaju tradicionalne 24. Dječje pokladne svečanosti

FOTO GALERIJA

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama

Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole

Žrtva trčanja 21,5 kilometar neznatna u odnosu na živote hrabrih seljaka koji su se borili za istinu

Održan Valentino kup 2020.

Humanitarni koncert za potrebe sibinjske osnovne škole uz natupe KUD-ova i Opće Opasnosti