Zidovi na podvožnjaku u Kumičićevoj od subote s novim motivima!

Predstojećeg vikenda Slavonski Brod ponovno će ugostiti ponajbolje grafitere u regiji – najavljen je, naime, 15. po redu Graffiti festival u organizaciji Kreativne udruge mladih. Ovaj jedinstveni urbani umjetnički festival održat će se u subotu, 20. kolovoza na već poznatoj lokaciji, na podvožnjaku u Kumičićevoj ulici, čiji će zidovi osvanuti s novim motivima....

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 18.08.2022


Najbolji grafiteri iz Hrvatske i susjedne Srbije i ovog se ljeta okupljaju na za njih već kultnome mjestu u Slavonskom Brodu: podvožnjak u Kumičićevoj; u subotu, 20. kolovoza počinje, naime, 15. Grafiti fest! Oni će zidove brodskog podvožnjaka oslikati novim kreativnim grafitima na temu svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić.
 
Priča je to koja nasuprot nemaštovitom šaranju po zidovima kuća i drugim nedopuštenim mjestima, ima stav i estetski osjećaj te predstavlja pravu suvremenu urbanu umjetnost. Grafitera u  Brodu ima, neki od njih udruženih i u Kreativnu udrugu mladih, koji u svom hobiju ustraju iako je i sve skuplji i zahtjevniji za organizaciju. No, lokalna samouprava prepoznaje u grafiti umjetnosti i turističku priču. 

Detalji u video prilogu SBTV...
 

 

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara