Zapomagali i lupanjem tražili pomoć, neki su i ozlijeđeni

Petnaestak izbjeglica iz afroazijskih zemalja pronađeno je u nedjelju 21.kolovoza oko 13.30 sati u vagonima teretnog vlaka na jednom od kolosijeka željezničkog kolodvora u Slavonskom Brodu.

Autor: bportal | Datum objave: 21.08.2016


Nekolici je pružena liječnička pomoć zbog izgladnjelosti i žeđi, ali i opeklina zbog visoke temperature u vagonima. Izbjeglice su nakon što su sami galamom, povicima i lupanjem tražili pomoć, pronađeni su u vagonima teretnog vlaka koji je pristigao iz smjera Srbije.

Pozvana je policija, kada su vrata vagona otvorena zatečeno je, kazao je za BrodPortal policijski službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske Antun Jakobović, 15-ak stranih državljana, za koje se ustanovilo da se radi o izbjeglicama s područja afroazijskih zemalja.
 
Utvrđuje se kako su, kada i gdje ušli u vagone teretnog vlaka i koliko dugo putuju na opisani način, detalji se utvrđuju. Nekolicini njih je pružena liječnička pomoć jer su bili izgladnjeli i bez vode, neki čak i s opeklina zbog visoke temperature u vagonu. -Nikome na sreću život nije bio ugrožen. Sa tim u vezi istraga se nastavlja-izjavio je telefonom za BrodPortal policijski službenik za odnose s javnošću  Antun Jakobović.

Zadnje vijesti

Za mlade poljoprivrednike i mala gospodarstva – novi rokovi za prijave

U Bukovlju ocijenjena najbolja mlada vina

Sapci jesenski prvaci 2. ŽNL – skupine A

FOTO GALERIJA

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu

Najmlađi građani dočekali Novu godinu uz Djeda Božićnjaka i vatromet