VIDEO - Počeli radovi na energetskoj obnovi osnovne škole 'Ivan Mažuranić' u Sibinju

U tijeku su radovi na energetskoj obnovi deset škola na području Brodsko posavske županije, ukupne vrijednosti oko 33 milijuna kuna. A ovih dana počeli su i dugo očekivani radovi na obnovi zgrade osnovne škole 'Ivan Mažuranić' u Sibinju. Investicija je to veća od 4 milijuna kuna, koja će značiti uštedu energije od čak 70 posto.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 08.11.2018


Dugo su čekali – i dočekali. Za 330 učenika i djelatnike osnovne škole 'Ivan Mažuranić' u Sibinju energetska obnova njihove školske zgrade značit će puno - i to će se, kaže ravnatelj Josip Šišmanović, itekako osjetiti na računima za režije.


Obnova obuhvaća novu izloaciju vanjskih zidova zgrade, postavljanjem kamene vune i nove fasade, novu stlolariju, nove termoventile kao i kompletnu krovu konstrukciju i krov. Ukupna vrijednost obnove škole u Sibinju je 575 tisuća eura, pokrit će kompletne troškove radova na zgradi veličine oko 4 tisuće 'kvadrata'.Radove izvodi požeška građevinska tvrtka Projekt inženjering s još nekoliko podizvođača – tvrtki s lokalnog područja. 
 
Podjsetimo, riječ je o prekograničnom INTERREG projektu "Inovativnim umom do pametnih škola", koji se financira iz  europskog IPA programa za Hrvatsku, BiH i Crnu Goru. Inače, sibinjska škola jedna je od deset na području Brodsko posavske županije na kojima traju radovi na energetskoj obnovi  ukupne vrijednosti oko 33 milijuna kuna.
 

Zadnje vijesti

Tri pobjede boksača Radničkog u 1. Hrvatskoj boksačkoj ligi

Malik Tintilinić, Domaći, Palunko, Potjeh i Stribor vlakom iz davnina stižu u Slavonski Brod

Rock Brod plovi 12 godina, kreacija i inspiracija mladosti i trajanja

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Ljeto je pred vratima, vaga pod krevetom – upište Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Svečano otkrivene brončane ploče s imenima Maria Mandžukića, Ivice Olića i Ivana Rakitića

Petnaest odličja za Brođane

Zagrebačka Uspinjača osvojila Kup Hrvatske u odličnom finalu

Harmonikaši iz Livna pobjednici 9. Međunarodnog festivala harmonike Bela pl. Panthy

Ponovno buknuo požar na pilani u Trnjanima