VIDEO - Počeli radovi na energetskoj obnovi osnovne škole 'Ivan Mažuranić' u Sibinju

U tijeku su radovi na energetskoj obnovi deset škola na području Brodsko posavske županije, ukupne vrijednosti oko 33 milijuna kuna. A ovih dana počeli su i dugo očekivani radovi na obnovi zgrade osnovne škole 'Ivan Mažuranić' u Sibinju. Investicija je to veća od 4 milijuna kuna, koja će značiti uštedu energije od čak 70 posto.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 08.11.2018


Dugo su čekali – i dočekali. Za 330 učenika i djelatnike osnovne škole 'Ivan Mažuranić' u Sibinju energetska obnova njihove školske zgrade značit će puno - i to će se, kaže ravnatelj Josip Šišmanović, itekako osjetiti na računima za režije.


Obnova obuhvaća novu izloaciju vanjskih zidova zgrade, postavljanjem kamene vune i nove fasade, novu stlolariju, nove termoventile kao i kompletnu krovu konstrukciju i krov. Ukupna vrijednost obnove škole u Sibinju je 575 tisuća eura, pokrit će kompletne troškove radova na zgradi veličine oko 4 tisuće 'kvadrata'.Radove izvodi požeška građevinska tvrtka Projekt inženjering s još nekoliko podizvođača – tvrtki s lokalnog područja. 
 
Podjsetimo, riječ je o prekograničnom INTERREG projektu "Inovativnim umom do pametnih škola", koji se financira iz  europskog IPA programa za Hrvatsku, BiH i Crnu Goru. Inače, sibinjska škola jedna je od deset na području Brodsko posavske županije na kojima traju radovi na energetskoj obnovi  ukupne vrijednosti oko 33 milijuna kuna.
 

Zadnje vijesti

Prezentacija klastera Slavonija u mađarskom Pečuhu

Naslov iz Slavonskog Šamca vinkovačkoj Cibaliji

NK Graničar iz Slavonskog Šamca novi županijski prvoligaš

NAJČITANIJE DANAS

NOVI SINGL TAMBURAŠKOG SASTAVA BEHAR

Poslušajte novu pjesmu brodskog Tamburaškog sastava Behar - 'Kada te isprose'

FOTO GALERIJA

"Tijelovo je svetkovina zajedništva i jedinstva u Isus Kristu, koji je jedini pravi Bog i čovjek"

Osječani u državnoj završnici turnira u odbojci

Na državnoj cesti D53 u Rastušju proradila nova kamera za nadzor brzine

Turnir u pogađanju trica u sjećanje na Dražena Petrovića

Više od 250 sudionika svih generacija pedaliralo od Garčina do Grabovca