U Tvrđavi CMC 200, na spektakularnoj pozornici više od 80 izvođača, ulaz besplatan

Ono što su tisuće ljubitelja rock and rolla i istinskih glazbenih događanja željno očekivali punu godinu dana "kreće" večeras, u petak od 20 sati pa "do zore", isto tako i sutra navečer pa sigurno do nedjeljnih ranih jutarnjih sati.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 25.08.2017


Rock  maraton, pod nazivom Slavonija fest CMC 200, opet je, drugu godinu zaredom, "domaćin" u brodskoj Tvrđavi. U dva dana na spektakularnoj pozornici nastupit će desetak rock grupa s više od 80 izvođača, nema dvojbe da će ljubitelji rock doći na svoje. A, što je najvažnije, organizatori s razlogom ističu, ulaz na sva događanja 2.Slavonija fest  CMC200 u Tvrđavi su besplatni, samo valja "ponijeti" dobro raspoloženje.

Povodom tog ne samo za slavonskobrodske prilike nego puno šire iznimnog glazbenog, turističkog i inog događaja godine u četvrtak navečer održana je konferencija za novinare. Svoje želje i dojmove u povodu 2.Slavonija festa CMC200 iskazali su uime organizatora gradonačelnik i predsjednik gradske TZ Mirko Duspara, direktor CMC TV Mario Kovač, koordinator posebnih projekata CMC TV Igor Polak i Dejan Vidošević uime organizacije noćne maraton utrke slavonskobrodskim ulicama.

-Jako smo ponosni što je Grad Slavonski Brod uložio i ulaže toliko truda da organiziramo ovakvu dvodnevnu rock glazbenu atrakciju. Drago mi je da smo zajedničkim snagama ponovo doveli rock and roll u Slavonski Brod, pozivamo sve da čuju uživo CMC200 i puno dobrih izvedbi i izvođača, svi zajedno učinili smo sve što znamo i možemo da to bude istinski glazbeni spektakl-kazao je za BrodPortal Mario Kovač, direktor CMC TV. 

-Nije bilo lako, ova ideja se rađala par godina, silno smo željeli obnoviti rock maraton iz 80-ih, po čemu je Slavonski Brod bio poznat diljem bivše države. Lani smo na rock maratonu Slavonija fest CMC 200 imali 10-ak tisuća posjetitelja, ovog puta ih s razlogom očekujemo još više. Bit će to i u turističkom smislu velika stvar, dat ćemo sve da i ovogodišnji rock maraton uspije, drago mi je i hvala CMC TV na suradnji i podršci u ovom projektu. Brod ovo sigurno zaslužuje-izjavio je gradonačelnik Mirko Duspara.

Da se ova velika glazbena rock fešta nebi svela samo na svirku organizatori su se potrudili za još jedan zanimljiv sadržaj, maratonsku utrku 10 km brodskim ulicama "Brod rock", sudjelovat će 80-ak maratonaca rekreativaca. -Ovakve su utrke u svijetu sve popularnije, mi ćemo ovu utrku snimiti i pokazati svijetu što to Brod ima i pokušati uvrstiti u programe svjetskih rekreativnih maratonskih događanja. U svijetu rekreativno trči 1,5 do 2 milijuna ljudi, Brod ima sve uvjete da bude uvršten na kartu takvih događanja i proširi zanimljiva priča o spoju glazbenog rock maratona i maratona utrke, u svemu tome postoji i turistički potencijal.  U Irskoj ima slična utrka s preko 1000 trkača, u Americi također, svi maratoni počinjali su od manjeg broja, imamo 80 prijavljenih, za prvu godinu to je dobro, ta će brojka s godinama sigurno rasti-rekao je Dejan Vidošević uime organizacije utrke koja kreće večeras oko 20 sati iz brodske Tvrđave.

Večeras u petak 25.kolovoza na pozornici u Tvrđavi glavni izvođači na rock maratonu bit će Jurica Pađen&Aerodrom i Teška industrija, program počinje u 20.30 sati. Sutra u subotu od 21 sat sviraju Teška industrija, Aerodrom, Bang Bang, Flyer, Markiz, Fluentes, Bono, Nola, Zemlja gruva, nakon njih slijede koncerti Jure Stublić&Filma te Opće opasnosti.

Zadnje vijesti

1. prosinca - Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Pronađeni kradljivci s područja Slavonskog Šamca i Bukovlja

Hrvatskoj nedostaje i pedijatara

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja