Tijekom godine brojne aktivnosti, izleti i druženja su im najdraža

Izletište Poloj bilo je i ovoga vikenda mjesto, šestu godinu zaredom, mjesto tradicionalnog okupljanja i druženja brojnih članova slavonskobrodske Podružnice Sindikata umirovljenika.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 01.10.2018
 Tijekom godine brojne aktivnosti, izleti i druženja su im najdraža
Unatoč za neke i poodomaklim godinama i kojekakvim bolestima "zovu" na Poloj odazvalo ih se stotinjak. Bilo je veselo, druželjubivo, uz tamburaše raspjevano, svakome ponaosob za još jednu lijepu uspomenu. I, inače, izleti i druženja samo jedna od brojnih aktivnosti brodske Podružnice SU Slavonskog Broda. Svake godine, a i ove, članovi Podružnice su "izletovali" i posjetili mjesta i krajeve gdje je njima uvijek najljepše i gdje su tradicionalno dragi i željeni gosti.

-Bilo smo i ove godine u Bizovačkim toplicama, dva puta, isto toliko i u Daruvaru. "Vidjeli" su nas i Kulaši u BiH, mađarski Harkany i Sisklos, Korčula dva puta, još ćemo u Daruvar i Kulaše. U autobusu za te se izlete uvijek tražila karta više jer znamo kako se lijepo provesti-s razlogom i ponosom ističe predsjednica Podružnice Ana Dujanović.

Nisu samo izleti aktivnost koje okupljaju brojne članove Podružnice. Sudjelovali su i u obilježavanju Dana I.B.Mažuranić, na izložbama i drugim kulturnim događanjima, na plesnim večerima za umirovljenike, na gradskim bazenima, na "okruglim stolovima" s tematikama o položaju i pomoći umirovljenicima, u akcijama brige za (još) starije, u Gradskoj knjižnici zahvaljujući Odluci o besplatnom članstvu bit će još češće i rado viđeni.

-Uključili smo se i u akciju "Pomoć u kući" nemoćnima, posjećujemo i one koji nemaju ni svoje bližnje, paketima smo ih nadarili u njihovim domovima i one u domskom smještaju, posjetili smo bolesne članove u brodskoj bolnici. Dakako, sve nas muče, za ljudsko dostojanstvo, neprihvatljivo male mirovine, pa nam na neki način na organiziranim tematskim savjetovanjima ovdje kod nas u Brodu pomažu pravni savjetnici SUH. Mi jesmo treća životna dob, ali imamo pravo i za svoje obitelji obvezu (po)živjeti i koliko god možemo da nama i njima bude kolikogod je moguće bolje. Ne predajemo se, tako ćemo činiti i dalje-dodala je tajnica Podružnice Branka Šimek.  

 

Zadnje vijesti

Policija pronašla trojicu 18-godišnjaka koji su pretukli 29-godišnjaka i ukrali mi bicikl

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

Svađali se zbog nesuglasica u prometu pa se i potukli

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji