Policijski službenici uključili se u Mjesec borbe protiv ovisnosti

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i ove godine provode niz preventivnih aktivnosti u okviru obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenoga do 15. prosinca.

Autor: Brodportal | Datum objave: 20.11.2019


 Ovogodišnje obilježavanje je započelo predavanjem policijske službenice za prevenciju policijske uprave Irene Held u Osnovnoj školi „Stjepan Ilijašević“ u Oriovcu, zajedno sa predstavnicima Zavoda za javno zdravstvo brodsko-posavske županije. Policijska službenica je pritom učenicima skrenula pozornost na opasnosti od konzumacije opijata, usmjeravajući mlade na zdrav način života i bavljenje pozitivnim aktivnostima.

Moto ovogodišnjeg programa je „Ustaj, ne odustaj!“, koji su predložili učenici Gimnazije „Matija Mesić“. Također su učenici likovne grupe napravili i nekoliko plakata na spomenutu temu, a što se moglo vidjeti na izložbi u prostoru Gimnazije, dana 18. studenoga.  

Međunarodni dan tolerancije – poštivanje različitosti

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije, policijska službenica Ureda načelnika policijske uprave Irena Held, dana 15. studenoga, održala je edukaciju učenicima sedmih razreda u Osnovnoj školi “Hugo Badalić“, u Slavonskom Brodu, a u suradnji s djelatnicima Centra za socijalnu skrb. Policijska službenica je pritom učenicima naglasila važnost poštivanja različitosti, toleriranja i razumijevanja, kao i njegovanja mirnog rješavanja problema i društvenih sukoba.

Edukaciju su održali i policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška Ivana Zukanović i Tomislav Maraković, koji su na spomenutu temu educirali učenike sedmih razreda Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ u Novoj Gradiški. 

Zadnje vijesti

Ukrajina priznala nezavisnost Hrvatske

Domaći poraz kuglača Slavonca iz Bukovlja za kraj polusezone

Nakon šest kola KK Dar sam na vrhu

FOTO GALERIJA

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Godina za pamćenje brodskih gimnastičara, ostvareni rezultati na ponos