Odličan uspjeh učenika iz Slavonskog Kobaša u nacionalnom natjecanju iz robotike i programiranja

Više od 160 učenica i učenika sudjelovalo je proteklog vikenda u superfinalu natjecanja iz robotike i programiranja u sklopu Croatian Makers lige, u prostorima Tehnološkog parka u Zagrebu. A među mladim natjecateljima sudjelovali su i sjajan uspjeh postigli i učenici iz OŠ “Dr. Stjepan Ilijašević” Oriovac, Područne škole Slaovonski Kobaš, zuzevši odlično 6. mjesto u kategoriji mlađe dobne skupine, u kojoj se natjecalo 20 ekipa!

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 18.06.2018
 Odličan uspjeh učenika iz Slavonskog Kobaša u nacionalnom natjecanju iz robotike i programiranja


 Na Superfinalu natjecatelji su programirali robote da što efikasnije riješe dobiveni zadatak koristeći razne funkcije i mogućnosti robota poput praćenja linija, korištenja senzora i komunikacije među robotima. Zadatak je osmišljen uz pomoć stručnjaka iz INA-e. Bio je energetske tematike: jedan robot je bio cisterna za prijevoz goriva i trebao je doći do benzinske postaje te usput uspješno izbjeći prepreku, urušeni tunel. Drugi robot je bio električno vozilo koje je trebalo proći stazu, a na pola puta stati na punionici i napuniti baterije. 

 Na uspješno odrađenom zadatku za koji su osvojili 250 bodova i ekipno 6. mjesto čestitamo učenicima iz Područne škole Slavonski Kobaš Ivanu Oriću Gabrielu Nikičiću, Renatu Klariću i Josipu Andriću te njihovom mentoru Pjeru Zukanoviću.  
 
Spomenimo da su pobjedili njihovi vršnjaci, učenici iz OŠ Rude iz Samobora dok su u starijoj dobnoj skupini najbolji bili učenici iz OŠ Franje Krežme iz Osijeka.

 

 
 
Zadnje vijesti

Lažno prijavio da je pucano na njega kako bi prekrio pucnjavu drugoga

Hrvatska zajednica županija: Objavljen priručnik za nastavnike o antikorupciji

Most kod Svilaja bit će gotov iduće godine

NAJČITANIJE DANAS

Besplatne projekcije

Filmski velikani u novom ciklusu Palube 7

FOTO GALERIJA

Sedam medalja atletičara Marsonije proteklog vikenda

Otvoren 8. Dječji sajam u brodskoj Tvrđavi

U glasovitim stupničkim vinogradima zaorila slavonska pjesma, počela je berba grožđa!

U tijeku završni radovi na novom prostoru za kajak-kanu klubove

Nova pedagoška godina u obnovljenoj "Trnoružici"