O postotku se još ne govori, dodatnog očitanja brojila kućanstava neće biti

Sasvim je sigurno kako će cijena električne energije od 1.siječnja biti jeftinija za kućanstva, tvrdi Ante Čikotić, državni tajnik za energetiku.

Autor: BG / BrodPortal | Datum objave: 30.11.2016
Pritom ne otkriva kako će točno riješiti ovaj problem i koliko će struja pojeftiniti, ali navodi kako su u resornom ministarstvu pronašli rješenje da najavljeno povećanje naknade za obnovljive izvore istodobno ne poništi smanjivanje PDV-a na struju, odnosno da kućanstvima, dakle da, umjesto najavljivanog poskupljenja, struja ipak pojeftini.

Državni tajnik Čikotić tvrdi kako će, sigurno, cijena električne energije od Nove godine, 1. siječnja, biti niža za kućanstva, ali ne otkriva koliko. -Mogu reći da mi nećemo utjecati da se time anulira utjecaj porezne reforme -dodao je, ali ne otkriva kako će i koliko struja pojeftiniti. Ostaje još problem industrije, za njih se rješenje još traži. Ističe da razgovaraju s opskrbljivačima i traže rješenje kako bi ublažili trošak za industriju, sastanak traže i proizvođači zelene energije. Pa i bivši ministar gospodarstva tvrdi kako postoje rješenja da ne bude poskupljenja nego da struja bude jeftinija. Iz resornog ministarstva najavljuju da će detaljni prijedlog rješenja pojeftinjenja struje biti vrlo skoro na sjednici Vlade.

U slavonskobrodskoj Elektri, neslužbeno, doznajemo kako u slučaju mogućeg smanjenja cijena struje neće biti dodatnog očitanja kućanskih brojila, nego će se sve uračunati i izračunati naknadno slijedom polugodišnjih izračuna utroška struje po svakom pojedinom kućanstvu. 

Zadnje vijesti

Bošnjaković: Preuzet ćemo 41000 kirurških maski, 7000 maski FFP2, 1070 kirurških ogrtača i 530 zaštitnih naočala

Kaufland zatvara poslovnicu zbog dezinfekcije nakon potvrđenog slučaja zaraze zaposlenice koronavirusom

Četiri novooboljela od koronavirusa u Brodsko-posavskoj županiji

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji