O postotku se još ne govori, dodatnog očitanja brojila kućanstava neće biti

Sasvim je sigurno kako će cijena električne energije od 1.siječnja biti jeftinija za kućanstva, tvrdi Ante Čikotić, državni tajnik za energetiku.

Autor: BG / BrodPortal | Datum objave: 30.11.2016
Pritom ne otkriva kako će točno riješiti ovaj problem i koliko će struja pojeftiniti, ali navodi kako su u resornom ministarstvu pronašli rješenje da najavljeno povećanje naknade za obnovljive izvore istodobno ne poništi smanjivanje PDV-a na struju, odnosno da kućanstvima, dakle da, umjesto najavljivanog poskupljenja, struja ipak pojeftini.

Državni tajnik Čikotić tvrdi kako će, sigurno, cijena električne energije od Nove godine, 1. siječnja, biti niža za kućanstva, ali ne otkriva koliko. -Mogu reći da mi nećemo utjecati da se time anulira utjecaj porezne reforme -dodao je, ali ne otkriva kako će i koliko struja pojeftiniti. Ostaje još problem industrije, za njih se rješenje još traži. Ističe da razgovaraju s opskrbljivačima i traže rješenje kako bi ublažili trošak za industriju, sastanak traže i proizvođači zelene energije. Pa i bivši ministar gospodarstva tvrdi kako postoje rješenja da ne bude poskupljenja nego da struja bude jeftinija. Iz resornog ministarstva najavljuju da će detaljni prijedlog rješenja pojeftinjenja struje biti vrlo skoro na sjednici Vlade.

U slavonskobrodskoj Elektri, neslužbeno, doznajemo kako u slučaju mogućeg smanjenja cijena struje neće biti dodatnog očitanja kućanskih brojila, nego će se sve uračunati i izračunati naknadno slijedom polugodišnjih izračuna utroška struje po svakom pojedinom kućanstvu. 

Zadnje vijesti

Brodski policajci razotkrili dobro organiziranu mrežu dilera

Još pet oosba pozitivno na COVID19 u Brodsko posavskoj županiji

Višemilijunski projekt županije za djecu i mlade

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja