Mihaela Lazić odlazi u PINKK Pecs

Ovo ljeto bilo je iz nekoliko razloga ključno za karijeru najbolje slavonskobrodske košarkašice Mihaele Lazić.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 30.08.2018
 Mihaela Lazić odlazi u PINKK Pecs
 I ne samo slavonskobrodske, već jedne od ponajboljih mladih igračica u Hrvatskoj budući je posljednje dvije sezone bla najbolji strijelac Prve Hrvatske seniorske ženske košarkaške lige. Prema tome, od ovog ljeta Mihaela Lazić ima novi klub te odlazi u susjednu Mađarsku u Pečuh.

Nakon završetka prošle sezone u kojoj su košarkašice Broda na Savi završile na posljednjem mjestu te su trebale ispasti iz lige, već tada se znalo da njihova najbolja igračica Mihaela Lazić odlazi iz kluba. Kasnije je Dubrava koja nije imala mlađe uzraste u natjecanju izbačena iz lige, pa su na taj način Brođanke zadržale prvoligaški status. Međutim, to nije utjecalo na odluku Mihaele Lazić koja je odlučila košarkašku karijeru nastaviti izvan granica Hrvatske. Premda se spominjao i odlazak u Ameriku, ona se odlučila na ostanak u Europi.

Tako je Mihaela Lazić koju su ovog ljeta željeli najbolji Hrvatski košarkaški klubovi: Trešnjevka, Medveščak i Ragusa iz Dubrovnika izabrala odlazak u vrlo jaki Pečuh. Osim što će igrati Mađarsku ligu koja je vrlo kvalitetna, košarkašice Pečuha nastupaju i u Srednje europskoj ligi tako da će ona sada ima puno kvalitetnih utakmica.

Nakon što je potpisala za mađarski Pečuh Mihaela Lazić nastupila je za juniorsku reprezentaciju Hrvatske na Europskom prvenstvu koje je održano u talijanskim Udinama. Na kraju je osvojeno 9. mjesto, a baš je u osmini finala došao poraz s 5 razlike od Mađarske. Na kraju su hrvatske juniorke za ostanak u A diviziji vrlo uvjerljivo dobile BiH.

Na taj način Mihaela Lazić nakon 8. godina odlazi iz svog matičnog kluba Broda na Savi u kojem je 3 sezone igrala Prvu seniorsku ligu te je u posljednje dvije bila njen najbolji strijelac. Ne zaboravite da je njoj tek 18. godina, dok su joj najveći klupski uspjesi 2. mjesto na PH za kadetkinje Broda na Savi 2015. godine te prošle godine 3. mjesto s juniorkama matičnog kluba.

Za novu sezonu košarkašice Broda na Savi morat će krenuti bez Mihaele Lazić, međutim, u klubu imaju nekoliko mladih nadarenih igračica koje su bile u raznim reprezentacijama Hrvatske poput: Monike Buconjić, Tee Josipović, Nike Kurdije i Edite Poljac koji mnogi vide kao nasljednicu Mihaele Lazić.

Jedino je sigurno da u Mađarskoj u Mihaeli Lazić košarkašie Broda na Savi imaju svog velikog navijača, dok je ona s Pečuhom potpisala ugovor na 3. godine. 

 

Zadnje vijesti

Brođanin Vjekoslav Škrinjar, bivši igrač zagrebačkog Dinama, prisjetio se bogate nogometne karijere

Počinje duhovno molitvena trodnevnica uoči velike kršćanske svetkovine Presvetog Trojstva!

Svi su mislili da je uginuo, ali Klepetan se ipak vratio Malenoj

FOTO GALERIJA

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline