Mercedesom jurio 235 km/h na autocesti A3

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, policijski službenici su prošli tjedan nadzirući promet, sankcionirali 441 vozača za prometne prekršaje.

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.01.2019
 Mercedesom jurio 235 km/h na autocesti A3


 Pritom je utvrđeno 168 prekršaja nepropisnih brzina. Tom prilikom, policajci su kaznili četiri vozača koji su, autocestom A3, jurili brzinama većim od 200 km/h. Najveća nepropisna brzina, utvrđena na autocesti A3, kod Nove Gradiške, iznosila je 235 km/h, kojom je jurio 44-godišnjak upravljajući Mercedesom (srbijanskih registracijskih oznaka). U naselju (Sapci), 29-godišnjak je upravljao Škodom, krećući se brzinom od 120 km/h. U 83 slučaja, utvrđeni su prekršaji ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, od čega se u 4 slučaja radi o nepropisnom prijevozu djece. Daljnjim nadzorom, policijski službenici su kod 24 vozača alkotestom očitali koncentraciju alkohola u organizmu, a najveća koncentracija alkohola od 2.28 promila, očitana je u organizmu 43-godišnjaka u Slavonskom Brodu. Utvrđeno je 13 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te u manjem broju drugi prometni prekršaji.

Naglasak na tehničkoj ispravnosti vozila

Policijski službenici su prošli tjedan između ostaloga, nadzirući promet, obratili posebnu pozornost na tehničku ispravnost vozila, te su pritom u dva slučaja, posumnjali da zaustavljena vozila nisu tehnički ispravna. Vozila su podvrgnuta izvanrednim tehničkim pregledima u za to ovlaštenim stanicama, gdje su potvrđene sumnje policajaca i utvrđen niz tehničkih neispravnosti na vozilima. Jedan od takvih slučaja je i 33-godišnja vozačica, koja je na području Nove Gradiške, upravljajući osobnim vozilom oduzela prednost prolaska, te time ugrozila sigurnost prometa. Policajci su nadalje utvrdili da je spomenuta vozačica upravljala vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u vozilu je nepropisno prevozila dijete. Policajci su vozilo kojim je upravljala, uputili u stanicu za tehnički pregled, gdje je utvrđeno da vozilo nije tehnički ispravno za sudjelovanje u prometu. Također, 33-godišnjakinja nije koristila zaštitni sigurnosni pojas, te kod sebe nije imala prometnu dozvolu. 

Vozače prekršitelje policija je zajedno sa vozilima, odmah isključila iz prometa, te protiv vozača podnose prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. 

Nastavak pojačanih nadzora

Policijski službenici nastavljaju pojačano nadzirati promet s naglaskom na četiri najteža prometna prekršaja tzv. „ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, pojas i mobitel), te apelira na vozače da budu savjesni i odgovorni prilikom sudjelovanja u prometu uz apsolutno poštivanje prometnih propisa. 
 

Zadnje vijesti

Uskrsna poruka i čestitka požeškog biskupa mons. Antuna Škvorčevića

Uskrsna pastirska poruka i čestitka nadbiskupa mons. Đure Hranića

Leoni Pavlešin i Davidu Aračiću A norma, Marku Lipovcu B norma za ulazak u reprezentaciju Hrvatske

VIJESTI

"USTANI, UZMI NOSILJKU I POĐI KUĆI!" (Mt 9,6)

Uskrsna poruka i čestitka požeškog biskupa mons. Antuna Škvorčevića

FOTO GALERIJA

Misa posvete ulja u požeškoj katedrali

Za Robija se ujedinila rukometna Slavonija i Baranja

Posljednji tjedan foto natječaja "Volim svoju županiju"

Dan Brodsko posavske županije proslavljen uz dodjelu županijskih priznanja i nagrada

Započelo ukrašavanje grada povodom blagdana Uskrsa