Klopka u vatrenoj atmosferi suočila Čačića, Pernara, Lovrinovića, HDZ i ORaH

Sinoćnja Klopka s temom ekonomske i gospodarske politike u studio SBTV-a dovela je ekonomske stručnjake iz raznih političkih opcija koji su kao novi i renomirani gosti poslužili kao vrlo žestoko osvježenje ionako često dinamične emisije.

Autor: Ratko Martinović | Datum objave: 28.10.2015


 Ključ odabira gostiju bio je premijerni nastup u emisiji i ekonomska pozadina u politici, a SDP i koalicija 'Hrvatska Raste' nažalost nisu smatrali da se imaju osobu koja se u ovom trenutku može suprotstaviti pozvanim gostima (prijedlog urednika bili su ministri Lalovac ili Grčić) dok je prof.dr.sc. Ljubo Jurčić kao ekonomist i predložena osoba koalicije rada i solidarnosti bio spriječen pa je zbog gostovanja na nacionalnoj televiziji morao otkazati svoj dolazak. Predstavnik Mosta nezavisnih lista prof.dr.sc. Ivan Lovrinović istaknuo se svojim odgovorima o kontroverznom TTIP-u, prokomentirao je sumnjivu privatizaciju banaka u devedesetima te HDZ i SDP u osnovi prozvao jednom te istom opcijom.

Radimir Čačić izašao je ispred koalicije 'Uspješna Hrvatska' te je potvrdio kako je njegova opcija stala protiv sumnjivog poslovanja štednokreditnih zadruga, a u više navrata je naglasio sve svoje dosadašnje rezultate unatoč konstantnoj svađi s predstavnikom Živog Zida Ivanom Pernarom. Autor knjige 'Kako je nastao novac' pričao je o želji svoje stranke za ukidanjem valutne klauzule, drugačijom ulogom HNB-a i ključnim pozicioniranjem države iznad banaka, a s Lovrinovićem je isto tako imao prilično žučne rasprave i upite.

HDZ-ov kandidat Franjo Lucić isticao je dijelove programa svoje stranke, poljoprivredu navodio kao ključ gospodarstva, te je u par replika svinjogojstvo prezentirao kao dobar primjer rasta u jednom sektoru. Mr.sc. Alen Baščevan branio je boje ORaH-a te je koristeći storije iz obiteljskog života iste uspoređivao s makrosituacijom u Zemlji. Birokraciju i zakonsku zagušenost poentirao je kao ključne probleme dok je i stručnu ekonomsku retoriku želio pojednostavniti radi gledatelja koji takve stvari ne razumiju u potpunosti.

Voditelj je kao i uvijek Ratko Martinović, a sljedeći veliki politički okršaj gledajte u sučeljavanju lista V. izborne jedinice u petak od 18 sati. U utorak slijedi klasična Klopka uz aktualnu temu.

Zadnje vijesti

Župljani Brodskog Varoša proslavili svog drevnog zaštitnika svetoga Roka

U prometnim nesrećama teško ozlijeđene dvije osobe

Članovi HGSS Stanice Slavonski Brod pronašli tijelo utopljenika

NAJČITANIJE DANAS

Počinje 23. Novogradiško glazbeno ljeto

Četiri večeri odlične zabave uz S.A.R.S., Hanku Paldum, Plavi orkestar, Bebeka...

FOTO GALERIJA

Dječji vrtić „Trnoružica“ uskoro spreman za početak predškolske godine

U Koraću održana 6. Smotra folklora 'Gospi u čast'

Svetkovina svetog Lovre svečano proslavljena u Požegi

Novi radovi na proširenju kolnika i izgradnji biciklističke trake u Budakovoj ulici

Doživotni zavjeti sestre Ivane Ćurić, redovnice Družbe Kćeri Božje Ljubavi