Klopka u vatrenoj atmosferi suočila Čačića, Pernara, Lovrinovića, HDZ i ORaH

Sinoćnja Klopka s temom ekonomske i gospodarske politike u studio SBTV-a dovela je ekonomske stručnjake iz raznih političkih opcija koji su kao novi i renomirani gosti poslužili kao vrlo žestoko osvježenje ionako često dinamične emisije.

Autor: Ratko Martinović | Datum objave: 28.10.2015


 Ključ odabira gostiju bio je premijerni nastup u emisiji i ekonomska pozadina u politici, a SDP i koalicija 'Hrvatska Raste' nažalost nisu smatrali da se imaju osobu koja se u ovom trenutku može suprotstaviti pozvanim gostima (prijedlog urednika bili su ministri Lalovac ili Grčić) dok je prof.dr.sc. Ljubo Jurčić kao ekonomist i predložena osoba koalicije rada i solidarnosti bio spriječen pa je zbog gostovanja na nacionalnoj televiziji morao otkazati svoj dolazak. Predstavnik Mosta nezavisnih lista prof.dr.sc. Ivan Lovrinović istaknuo se svojim odgovorima o kontroverznom TTIP-u, prokomentirao je sumnjivu privatizaciju banaka u devedesetima te HDZ i SDP u osnovi prozvao jednom te istom opcijom.

Radimir Čačić izašao je ispred koalicije 'Uspješna Hrvatska' te je potvrdio kako je njegova opcija stala protiv sumnjivog poslovanja štednokreditnih zadruga, a u više navrata je naglasio sve svoje dosadašnje rezultate unatoč konstantnoj svađi s predstavnikom Živog Zida Ivanom Pernarom. Autor knjige 'Kako je nastao novac' pričao je o želji svoje stranke za ukidanjem valutne klauzule, drugačijom ulogom HNB-a i ključnim pozicioniranjem države iznad banaka, a s Lovrinovićem je isto tako imao prilično žučne rasprave i upite.

HDZ-ov kandidat Franjo Lucić isticao je dijelove programa svoje stranke, poljoprivredu navodio kao ključ gospodarstva, te je u par replika svinjogojstvo prezentirao kao dobar primjer rasta u jednom sektoru. Mr.sc. Alen Baščevan branio je boje ORaH-a te je koristeći storije iz obiteljskog života iste uspoređivao s makrosituacijom u Zemlji. Birokraciju i zakonsku zagušenost poentirao je kao ključne probleme dok je i stručnu ekonomsku retoriku želio pojednostavniti radi gledatelja koji takve stvari ne razumiju u potpunosti.

Voditelj je kao i uvijek Ratko Martinović, a sljedeći veliki politički okršaj gledajte u sučeljavanju lista V. izborne jedinice u petak od 18 sati. U utorak slijedi klasična Klopka uz aktualnu temu.

Zadnje vijesti

U Galeriji Ružić održana Večer poezije

Međunarodni Dan muzeja u Muzeju Brodskog Posavlja

Vodovod u Staroj Gradiški

SPORT

U dvoranama "Brod" i "Vijuš"

Sportska natjecanja kao završnica programa obilježavanja Dana grada

NAJČITANIJE DANAS

Sudjelovalo nekoliko stotina mališana

Održana manifestacija "Volim Brod" – Djeca i mladi svome gradu za njegov dan

FOTO GALERIJA

Hrvatski misionar -bogoslov Josip Brnjić poziva na humanitarnu akciju za djecu s posebnim potrebama u Tanzaniji

Konji su vrijedno blago naše Slavonije i sve je više mladih konjogojaca koji nastavljaju tradiciju

Druga i završna večer Mega bikers susreta u Slavonskom Brodu

Prva večer Mega bikers susreta uz sjajnu rock svirku i više od 5 tisuća posjetitelja

Medicinske sestre traže bolje uvjete rada, u Hrvatskoj ih nedostaje više od 10 tisuća