I brodski 'Mazatori' istrčali glasoviti Rimski maraton!

Više od 11 tisuća trkača iz cijeloga svijeta, trčalo je ove nedjelje 27. ožujka ulicama Rima na glasovitom, 27. međunarodnom Rimskom maratonu. U Rimu su bili i naši Brođani, njih 40-ak članova Ultramaraton kluba Mazator, predvođeni ultramaratoncima Krešimirom Šimićem i Ines Jozić, a maratonskih 42 kilometra uspješno je istrčalo njih 20-ero!

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 28.03.2022
 I brodski 'Mazatori' istrčali glasoviti Rimski maraton!


Naši Brođani javljaju o sjajnoj atmosferi na stazi, odličnoj organizaciji i dočeku. Riječ je o jednoj od najzahtjevnijih maratonskih utrka u svijetu, koja se zapravo trči kroz dvije države – Italiju i Vatikan, a start i cilj je na rimskom Colosseumu, velikom  simbolu atletike.

Čestitamo svima koji su uspješno prošli kroz cilj, a posebno najbržima: Ines Jozić (2:57); Matku Bednjanecu (3:10),  Krešimiru Šimiću (3:32) i  Vedranu Dulju  (3:32).
 
Boravak u Rimu naši su trkači iskoristili i za razgled znamenitosti Vječnoga grada, kao i čuvenih sakralnih spomenika i crkvi u Vatikanu. Za organizaciju, domaćinstvo i smještaj zahvaljuju svome članu, također maratoncu, našem svećeniku, vlč. Ivanu Benakoviću, koji je u Rimu na doktorskom studiju, kao i njegovom subratu, svećeniku iz Slavonskog Broda vlč. Marku Martiću, koji ih je zajedno s vlč. Benakovićem, vodio u obilazak Rima i Vatikana. 
 
Inače, pobjednik rimskog maratona u muškoj konkurenciji je Etiopljanin Bekele Fikre Tefera, a u ženskoj njegova zemljakinja Dalasa Sechale Adugna. Tefera je postavio i novi rekord Rimskog maratona s vremenom od 2 sata, 6 minuta i 48 sekundi. 
 
 
 
 
 

Zadnje vijesti

Decospan Mato Furnir najuspješniji poduzetnik u 2021. godini u izboru Fine

Održana radionica o uvođenju eura u Republici Hrvatskoj

Ivanu Nakiću i Marku Cipriću 4. Zlatna bućka

FOTO GALERIJA

Galeb pobjednik turnira Tintilinić 2022.

Svečano obilježen Dan općine Klakar

Tradicijski vikend u Vrpolju uz prvu reviju narodnih nošnji i smotru folklora

Održana smotra folklora 20. jubilarnih Oriovačkih žetvenih svečanosti

Staroslatiničko ljeto oduševilo posjetitelje uz nastupe KUD-ova, tamburaša i neponovljive Cecilije