Hrvatska bolja od Njemačke na prepunim brodskim bazenima

Slavonski Brod imao je čast na gradskim bazenima ugostiti aktualne svjetske prvake – Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju. Popularne Barakude su na slavonskobrodskim bazenima protiv Njemačke odigrale utakmicu u sklopu Svjetske lige. Naravno da su samo sretnici koji su ranije kupili ulaznicu mogli biti na bazenu i uživo pratiti utakmicu.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 10.04.2018


Nakon finala Kupa između dubrovačkog Juga i zagrebačke Mladosti ponovno su bazeni Vijuš bili popunjeni do posljednjeg mjesta. Oko 600 gledatelja vidjelo je pobjedu Hrvatske sa 14:8 protiv Njemačke u posljednjem kolu Svjetske lige. Atmosfera na plivalištu bila je odlična, a ova nova pomlađena reprezentacija Ivice Tucaka pokazala je kvalitetu, ali i veliku perspektivu. Premda su Barakude od ranije osigurale nastup na završnici Svjetske lige, u utakmicu protiv Njemačke ušli su maksimalno ozbiljno te je na kraju došla uvjerljiva, ali i očekivana pobjeda. U vaterpolskoj reprezentaciji Hrvatske je već dugi niz godina na funkciji kondicijskog trenera čovjek iz Brodsko – posavske županije - Pero Kuterovac.

Hrvatski vaterpolisti u utakmicu su krenuli vrlo furiozno te su na početku druge četvrtine imali velikih 5:0 s 3 gola Fatovića te po jednim Čagalja i Vrlića. Bila je vidljiva razlika u kvaliteti između ove dvije reprezentacije, dok su tih 5 golova viška Barakude zadržale i u oči posljednje četvrtine za 10:5. Do kraja su igrači trenera Tucaka rutinski utakmicu priveli kraju za konačnu pobjedu sa 14:8. Najučinkovitiji u sastavu Hrvatske bio je Loren Fatović sa 4 gola, dok su po 3 puta mrežu Njemačke pogodili Ante Vukičević i Josip Vrlić.

Utakmicu posljednjeg 6. kola Svjetske vaterpolske lige između Hrvatske i Njemačke pratila je i državna tajnica Središnjeg ureda za sport Janica Kostelić.

Vaterpolski klub Marsonia još jednom se uz Hrvatski vaterpolski savez pokazao kao odličan domaćin i organizator jednog velikog sportskog događaja.

Bila je ovo 4. pobjeda hrvatskih vaterpolista u Svjetskoj ligi s kojom su potvrdili odlazak na završnicu koja će se održati u lipnju. Za Slavonski Brod bio je ovo veliki sportski događaj budući nije mala stvar u svom gradu ugostiti aktualne Svjetske prvake koji su do sada bili Europski i Olimpijski pobjednici. 

 

Zadnje vijesti

Hrvatski sabor prihvatio Hrvatsko-ugarsku nagodbu

HTZ kreirao novu online brošuru za promociju kontinentalnog turizma

Prouzročio prometnu nesreću s 2,09 promila alkohola u organizmu

VIJESTI

Puna inspiracije – skrivena blaga hrvatske unutrašnjosti

HTZ kreirao novu online brošuru za promociju kontinentalnog turizma

FOTO GALERIJA

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD