Glavni adut Slavonije su Slavonci

Klaster 'Slavonija', kojega čine pet slavonskih županija (Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Vukovarsko-srijemska i Virovitičko-podravska županija), predstavljen je 12. rujna u Beču. Nositelj i organizator ove posebne prezentacije u Beču bila je Turistička zajednica Brodsko-posavske županije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 13.09.2019
 Glavni adut Slavonije su Slavonci


Prezentaciju su pratili  brojni predstavnici medija iz Austrije i Hrvatske. Na zanimljivom predavanju govornici su, inače stručnjaci u svom području, predstavili Slavoniju u pravom svjetlu. Sve prisutne je pozdravio direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Beču Branimir Tončinić, koji je bio i moderator ovog predstavljanja.

Također, novinare i goste je pozdravio i izaslanik veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču, uz riječi kako je iznimno zadovoljan i ponosan na Slavoniju koja sve više raste i dokazuje svoj turistički potencijal.

U ime nositelja i organizatora posebne prezentacije Slavonije u Beču, prezentaciji je nazočila Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije, a u ime Brodsko-posavske županije  Gordana Fabčić, v.d. pročelnice za gospodarstvo i  Anica Perko, savjetnica u UO za gospodarstvo.
 
Predstavljanje je otvorila profesorica Sandra Klaić, turistički vodič, kazavši kako Slavonija mnogo toga nudi posjetiteljima no posebno ističe kako su najvažniji ljudi i slavonska gostoljubivost kojom se ponosimo. Arheologinja Valentina Volf predstavila je zaštićena područja s posebnim naglaskom na Park Prirode Papuk koji svojim iznimnim prirodnim i geološkim bogatstvom pruža pravi odmor za dušu i tijelo, za sve posjetitelje parka.
 
Slavonska food blogerica, Ena Kokanović, predstavila je gastronomsku ponudu Slavonije te je kao najvažniju odliku kuhinje istaknula organsku proizvodnju, domaće proizvode i recepte koji se prenose s generacije na generaciju.O vrhunskim vinima slavonskog podneblja govorio je Damir Zrno, agronom i sommelier koji je rekao: "Ovakve prezentacije su kamen u jednoj velikoj piramidi. Moramo raditi i složiti još nekoliko tisuća kamenja kako bismo predstavili našu Slavoniju. Ovo je odličan početak i bez ovakvih događaja ne možemo dalje i bolje."
 
Iznimnu hranu za sve prisutne je pripremao Tomislav Banić, vrhunski kuhar i stručni učitelj kuharstva zaposlen u Obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu, koji je posebno istaknuo kako je posebnost slavonske kuhinje u raznolikosti i vrhunskim namirnicama. Prezentaciju je posjetila i direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske Rujana Bušić Srpak te je istaknula važnost ovakvih prezentacija rekavši kako se svakim danom sve više radi na brendiranju Slavonije kao atraktivne turističke destinacije.
 
Za kraj prezentacije, sve prisutni su mogli uživati u vrhunskim jelima kuhara Tomislava Banića i popiti vrhunsku slavonsku kapljicu po preporuci sommeliera Damira Zrne.
 
 
 


 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Obavijest roditeljima i učenicima o štrajku u osnovnim školama

„Živite svoj poziv, onako ponosno i časno kako ga je Šimo živio“

Milošević odbio sve prijedloge za mirno rješenje jugoslavenske krize

NAJČITANIJE DANAS

Apsolutni pobjednik Pulskog filmskog festivala

Film Dnevnik Diane Budisavljević počinje igrati u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Više od 1000 učenika i nastavnika zagrebačke Prirodoslovne škole Vladimir Prelog u posjetu Slavonskom Brodu

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...