Bošnjaković: Spoj ljubavi prema gastronomiji i zadovoljstva korisnog za obitelj i širu zajednicu jamči uspjeh, primjer za to je obitelj Tonkić

Lokalna gastronomija sa svim svojim okusima i mirisima, kao dio kulture, baštine, običaja i svakodnevice sve više su nezaobilazna sastavnica ukupnosti turističke ponude.

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.11.2018
 Bošnjaković: Spoj ljubavi prema gastronomiji i zadovoljstva korisnog za obitelj i širu zajednicu jamči uspjeh, primjer za to je obitelj Tonkić


 Dobro piće, hrana i ugođaj bitne su karakteristike zbog čega bi turist, domaći i strani, poželio doći (i) u ove naše krajeve. Sa tim u vezi odnedavno je pokrenut i traje turistički projekt "Okusi graničarskog kraja", s ciljem poboljšanja i unapređenja turističke ponude slavonskog podneblja.

- Ponuditi gastronomiju, enologiju, poljoprivredu, tradiciju i kulturu u jednom, u sve to uključeno je 13 restorana s područja Brodsko-posavske županije, među njima i obiteljsko gospodarstvo "Rodino grnijezdo" u Brodskom Varošu-kaže Ružica Vidaković, direktorica TZ Brodsko-posavske županije.

Ove godine "Rodino gnijezdo" na slavonskobrodskom Katarinskom sajmu predstavit će se sa "300 kvadrata šokačkog inata", vrhunskom ponudom ribljih specijaliteta i slavonskih vina, ali i "Ribarskom večeri" u petak, 23.studenog.

-Sve to je moj svojevrsni revolt, i ponos. Jer, tvrdim, možemo i u ovom našem okruženju raditi i zaraditi, i živjeti, ne treba samo sve kritizirati. Ne idemo nikuda, to je naša "poslanica", ali moramo se probuditi, stati na noge, ostati ovdje i dati primjer mladima. Imamo što za ponuditi, pa cijela Europa priča o zdravoj hrani, a koda nas je toga još uvijek u izobilju. Mi to imamo, to predstavljamo i to ćemo i dalje predstavljati, našu brodsku ribu, naša brodska vina, naš brodski kruh, našu brodsku glazbu. Ne smijemo dozvoliti da nam novci odlaze iz Broda, daleko smo od Zagreba i moramo uzeti stvari u svoje ruke, ovo je obećana zemlja, djeca naša neka i odu i vide, ali će se brzo i vratiti, siguran sam Europa će doći k nama-kaže Tona Tonkić, vlasnik "Rodinog gnijezda" u Brodskom Varošu, te najavio "300 kvadrata šokačkog inata" i Ribarsku večer na ovogodišnjem "Katarinskom sajmu", sa svim domaćim delicijama. 

-Impresioniran sam obitelji Tonkić koja vodi restoran "Rodino gnijezdo" na način da otkupljuju sve od lokalnih proizvođača i time daju doprinos očuvanju i promociji tradicije našeg posavskog, graničarskog, kraja. Županija kroz projekte promovira i potiče selektivne oblike turizma, polako se ubiru i nagrade poput, primjerice, Eko-etno selo Stara Kapela na Danima turizma. To su poticaji da i dalje radimo na promoviranju i umrežavaju lokalnih proizvođača, ako se spoji ljubav i zadovoljstvo korisno za obitelj i širu zajednicu onda je uspjeh zagarantiran. U tome je primjer obitelj Tonkić-istaknuo je Stjepan Bošnjaković, zamjenik župana Brodsko-posavske županije.

Zadnje vijesti

Ekipa Cedevite dočekuje F4 juniorske ABA lige u Slavonskom Brodu

KBK Omega na "Balkan Open 2019."

FOTOGALERIJA - I slavonskobrodski gimnazijalci pozdravili proljeće na Papuku

VIJESTI

37. Papučki jaglaci 2019.

FOTOGALERIJA - I slavonskobrodski gimnazijalci pozdravili proljeće na Papuku

SPORT

VJERUJEMO DA MOŽEMO DO FINALA!

Ekipa Cedevite dočekuje F4 juniorske ABA lige u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Održana 3. Smotra studijskih programa Brodsko-posavske županije

FOTO - Etno zbirka narodnog ruha župnika Mate Kneževića pod zaštitom Ministarstva kulture

Svečano otkrivene brončane ploče s imenima Maria Mandžukića, Ivice Olića i Ivana Rakitića

Petnaest odličja za Brođane

Zagrebačka Uspinjača osvojila Kup Hrvatske u odličnom finalu