Bošnjaković: Spoj ljubavi prema gastronomiji i zadovoljstva korisnog za obitelj i širu zajednicu jamči uspjeh, primjer za to je obitelj Tonkić

Lokalna gastronomija sa svim svojim okusima i mirisima, kao dio kulture, baštine, običaja i svakodnevice sve više su nezaobilazna sastavnica ukupnosti turističke ponude.

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.11.2018
 Bošnjaković: Spoj ljubavi prema gastronomiji i zadovoljstva korisnog za obitelj i širu zajednicu jamči uspjeh, primjer za to je obitelj Tonkić


 Dobro piće, hrana i ugođaj bitne su karakteristike zbog čega bi turist, domaći i strani, poželio doći (i) u ove naše krajeve. Sa tim u vezi odnedavno je pokrenut i traje turistički projekt "Okusi graničarskog kraja", s ciljem poboljšanja i unapređenja turističke ponude slavonskog podneblja.

- Ponuditi gastronomiju, enologiju, poljoprivredu, tradiciju i kulturu u jednom, u sve to uključeno je 13 restorana s područja Brodsko-posavske županije, među njima i obiteljsko gospodarstvo "Rodino grnijezdo" u Brodskom Varošu-kaže Ružica Vidaković, direktorica TZ Brodsko-posavske županije.

Ove godine "Rodino gnijezdo" na slavonskobrodskom Katarinskom sajmu predstavit će se sa "300 kvadrata šokačkog inata", vrhunskom ponudom ribljih specijaliteta i slavonskih vina, ali i "Ribarskom večeri" u petak, 23.studenog.

-Sve to je moj svojevrsni revolt, i ponos. Jer, tvrdim, možemo i u ovom našem okruženju raditi i zaraditi, i živjeti, ne treba samo sve kritizirati. Ne idemo nikuda, to je naša "poslanica", ali moramo se probuditi, stati na noge, ostati ovdje i dati primjer mladima. Imamo što za ponuditi, pa cijela Europa priča o zdravoj hrani, a koda nas je toga još uvijek u izobilju. Mi to imamo, to predstavljamo i to ćemo i dalje predstavljati, našu brodsku ribu, naša brodska vina, naš brodski kruh, našu brodsku glazbu. Ne smijemo dozvoliti da nam novci odlaze iz Broda, daleko smo od Zagreba i moramo uzeti stvari u svoje ruke, ovo je obećana zemlja, djeca naša neka i odu i vide, ali će se brzo i vratiti, siguran sam Europa će doći k nama-kaže Tona Tonkić, vlasnik "Rodinog gnijezda" u Brodskom Varošu, te najavio "300 kvadrata šokačkog inata" i Ribarsku večer na ovogodišnjem "Katarinskom sajmu", sa svim domaćim delicijama. 

-Impresioniran sam obitelji Tonkić koja vodi restoran "Rodino gnijezdo" na način da otkupljuju sve od lokalnih proizvođača i time daju doprinos očuvanju i promociji tradicije našeg posavskog, graničarskog, kraja. Županija kroz projekte promovira i potiče selektivne oblike turizma, polako se ubiru i nagrade poput, primjerice, Eko-etno selo Stara Kapela na Danima turizma. To su poticaji da i dalje radimo na promoviranju i umrežavaju lokalnih proizvođača, ako se spoji ljubav i zadovoljstvo korisno za obitelj i širu zajednicu onda je uspjeh zagarantiran. U tome je primjer obitelj Tonkić-istaknuo je Stjepan Bošnjaković, zamjenik župana Brodsko-posavske županije.

Zadnje vijesti

“Ni ove godine ne dvoji, za brodsko rodilište izdvoji!”

Uspješan niz nogometaša Oriolika i dalje traje

Prošli tjedan 26 prometnih nesreća, poginule dvije osobe

FOTO GALERIJA

Srce za Vukovar, da se ne zaboravi!

Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Krešimir Šimić predstavio dokumentarac "Smije li ratnik plakati" na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Otvoren Lovački muzej u Slavonskom Brodu, prvi u Slavoniji!

Lovci darivali garčinskog župnika