Bijelo - crni na devetom mjestu sa 6 bodova iza drugoplasirane Slavonije

U Nogometnom klubu Marsoniji nema novih informacija i vijesti oko nastavka sezone ili dolazaka novih igrača. Sve će biti poznato u siječnju i veljači sljedeće godine kada krenu pripreme, a do tada se prave razni učinci i statistike odigrane jesenske polusezone.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 27.12.2016


Podsjetimo da su Bijelo – crni završili na 9. mjestu sa 6 bodova iza drugoplasirane požeške Slavonije, a da su kao gost na 5. mjestu u ligi s 9 osvojenih bodova, odnosno imaju 2 pobjede i 3 neodlučene te samo 2 poraza. Dvostruko više poraza i to 4 Marsonia je imala ovu jesen na domaćem terenu na kojem su zabilježene i 4 pobjede. Tako su samo prema domaćim utakmicama Brođani na tek 13. mjestu u ligi.

Kroz polusezonu Marsoniju su vodila 3 trenera, Horvat, Maduna i Ćutuk koji su ove jeseni koristili usluge 25 igrača od kojih najviše nastupa po 14 imaju: Ergotić, Mirković i Prodanović. Iza njih je 13 susreta odigrao Mihaljević, a po 12 dvoboja imaju: Mišić, Vrhovac, Makovec i Kalanj. Na ljestvici za Fair - play Bijelo – crni su na posljednjem mjestu, dok su crvene kartone ove jeseni dobili Mihaljević i Mioč. Najviše žutih kartona i to 5 nakupio je napadač Mišić, dok su po 4 javne opomene imali: Balentović, Kalanj, Prodanović i Makovec. U klubu su svjesni činjenice da se tijekom ove zime igrački kadar mora malo pojačati i osvježiti s novim imenima.

U cijeloj ligi Marsonia ima 7. najstariju momčad čiji je prosjek starosti 23 godine, dok 6 klubova imaju mlađu ekipu od njih. Najstariji kod Brođana od svih igrača koji su nastupili ove jeseni za seniorsku ekipu su: Ergotić s 32, Mišić s 29. i Čanić s 27. godina, dok je najmlađi sa 16. godina Vedran Bunt. Očito je da ova momčad ima perspektivu i potencijal, međutim, uvjeti rada i sam stadion prema pravilima HNS-a ne dozvoljava igranje u većem rangu natjecanja u kojem se trenutno klub natječe. Stoga je za nešto više potrebna izraženija pomoć lokalnih vlasti u gradu i županiji.

Prema broju gledatelja u ovoj polusezoni koji su prijavljivali delegati na svih 15 utakmica Marsonia se nalazi na 7. mjestu u ligi s ukupno 2,650 gledatelja što je prosjek od 177 gledatelja po svakom susretu ove jeseni. Trener Ćutuk će s pripremama za nastavak sezone početi u drugoj polovici siječnja slijedeće godine.

 
 
 
 
Zadnje vijesti

Mladi poljoprivrednici, od sutra kreću prijave na natječaj podmjere 6.1.1.

VK Marsonia organizira tradicionalni turnir "Tintilinić 2018."

Uništavanje prirode na štetu leptira i kukaca značio bi kraj i samog čovječanstva

VIJESTI

Na natječaj se mogu prijaviti stariji od 18 i mlađi od 40 godina

Mladi poljoprivrednici, od sutra kreću prijave na natječaj podmjere 6.1.1.

SPORT

Nastupaju ekipe iz Sarajeva, Malog Lošinja, Siska, Zagreba, Osijeka i Sl. Broda

VK Marsonia organizira tradicionalni turnir "Tintilinić 2018."

NAJČITANIJE DANAS

Četvrtkom u Gradskoj knjižnici

Projekt ženskom stranom književnosti dovodi Ivanu Šojat

FOTO GALERIJA

Zaustavio se pad broja obrtnika, mlade se potiče na upisivanje obrtničkih zanimanja

Mladi vaterpolisti u Korčuli

Slavonski Brod svečano zaplovio u svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Jedna osoba ozlijeđena u sudaru automobila i motora u Gupčevoj

Na natjecanju Lash Challenge Croatia najbolji u ugradnji trepavica