26. obljetnica osnutka 3. gradijske brigade 'kune'

Ovih se dana obilježava 26. obljetnica osnutka 3. gardijske brigade Hrvatske vojske, poznatijie kao 'Kune'. U spomen na sve poginule, nestale i umrle pripadnike te postrojbe, u Slavonskom Brodu su položeni vijenci i upaljene svijeće kod Spomenika hrvatskim braniteljima. 380 poginulih i 1088 ranjenih - žrtva je koju su za hrvatsku slobodu i neovisnost dale legendarne Kune.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 28.04.2017
 Treća gardijska brigada jedna je od najelitnijih hrvatskih postrojbi kroz koju je prošlo oko 10 tisuća pripadnika. Ustrojena je 29. travnja 1991. godine u Vinkovcima. Bojovnici ove brigade prošli su sva najveća hrvatska ratišta i sudjelovali u svim oslobodilačkim akcijama.

 
Vijence su u ime grada položili zamjenici gradonačelnika Hrvoje Andrić i Tea Tomas, a u ime Brodsko posavsk je županije župan Danijel Marušić. Molitvu za sve poginule pripadnike 3. gardijske brigade  predvdio je fra Franjo Jurinec, gvardijan brodskog Franjevačkog samostana, a središnji program obilježavanja 26. obljetnice osnutka 'Kuna' bit će u subotu, 29. travnja u Novoj Gradiški. 
 

Zadnje vijesti

Sudjelujte u virtualnoj utrci 'Marijinih obroka' i učlinite dobro djelo

FOTO GALERIJA

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić