'Teško se pomiriti s time da njezina smijeha više nema'

Dolores Lambaša je na današnji dan prije godinu dana u rano, maglovito jutro doživjela prometnu nesreću, a nekoliko sati poslije podlegla ozljedama.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 23.10.2014
 Nesreća se dogodila na sjevernom kolničkom traku autoceste A3 Bregana – Lipovac u blizini Sredanaca u Brodsko-posavskoj županiji, a automobilom u kojem je bila Dolores upravljao je njezin kolega Stojan Matavulj, koji je bio lakše ozlijeđen. Shrvan od boli, Matavulj se pojavio na Doloresinu pogrebu u njezinu rodnom Šibeniku koji je tih dana bio zavijen u crno.

Lijepa glumica koja je svijet napustila u 32. godini svoju posljednju ulogu odigrala je u seriji "Ruža vjetrova", gdje se i razvilo prijateljstvo sa Stojanom Matavuljem.  Poslije nesreće potpuno se povukao u sebe i tek nakon nekoliko mjeseci smogao snage opet stati na kazališne daske. Ali i onom tko ga uopće ne poznaje jasno je vidljivo da je od prometne nesreće smršavio te da u sebi nosi golemu tugu i bol. Ovih dana, točnije 27. listopada, čeka ga ročište u Slavonskom Brodu. Naime, Državno odvjetništvo tereti ga da je zbog alkoholiziranosti, neprospavane noći i umora izazvao prometnu nesreću sa smrtnim posljedicama. Osim ovog procesa vodi se i proces u Šibeniku za naknadu štete.

U ovom slučaju roditelji Dolores Lambaše ne tuže Matavulja, nego osiguravajuću kuću u kojoj je vozilo u kojem je poginula njihova kći bilo osigurano. Ipak, dokaže li se da je Matavulj imao 0,66 promila alkohola u krvi, kako se špekulira, osiguravajuća kuća mogla bi tražiti da glumac isplati naknadu koja po jednom roditelju iznosi 220 tisuća kuna.

Cijeli članak pročitajte na vecernji.hr.

Zadnje vijesti

Udahni, okusi, doživi vina Brodsko-posavske županije

Nakon 30 godina prvi hrvatski redarstvenici priznati kao postrojba

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

SPORT

Dobra vijest

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

NAJČITANIJE DANAS

Zbog epidemije

Ovogodišnji "Slavonija fest CMC 200" odgađa se do daljnjega, izgledno i otkazivanje

FOTO GALERIJA

Najbolji kafić Soho, restorani Grozd i Eden te konobar iz Savusa

Proslavljena 6. obljetnica postava Stope svetog Martina u Lovčiću

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"