'Imperativ nam je pobijediti Cedevitu i Rudeša i ponovno zasjesti na vrh'

Mlada hrvatska košarkaška zvijezda, 17- godišnji Brođanin Tino Šebalj, junior Cibone, na nedavnom je turniru Europskih prvaka za juniore u Splitu ostavio najbolji dojam i još jednom potvrdio kako je pred njim svjetla košarkaška budućnost, pa čak i izvan granica Hrvatske. Tino Šebalj u razgovoru za 035portal otkriva poneke svoje ambicije i prilike koje mu se otvaraju ne skrivajući i da je sam sebe iznenadio tempom kojim snažno napreduje.

Autor: bportal | Datum objave: 02.01.2017
'Imperativ nam je pobijediti Cedevitu i Rudeša i ponovno zasjesti na vrh'


Tino, ti si evidentno ponajbolji igrač i strijelac u ekipi juniora Cibone. Kako se nosiš s tim predznakom?

Dobar je osjećaj to znati, jer stvarno ulažem golem napor da opravdam povjerenje i trenera i mojih suigrača. Na turniru u Splitu samo su mi dva koša nedostajala za naslov najboljeg strijelca turnira, no Luka Cvitanović koji je godinu mlađi od mene uzeo je taj naslov ubacivši 50 poena u tri utakmice. No, nema veze, stvarno imam dobar status u klubu, u prvoj petorci sam, trener me voli, oslanja se na mene dosta i ima povjerenja u mene kad treba riješiti neke tehničke stvari oko treninga.

Kako ocjenjuješ početak sezone 2016/17? Kakvi su izazovi u nastavku?

Pa kao i u prošloj sezoni i u ovoj imamo dosta problema s ozljedama, to se stalno događa. Trenutačno smo treći na tablici, iza vodeće Cedevite i drugog Rudeša. Iako imamo dobru ekipu, Rudeš nas je dobio taktikom bolje timske igre i moramo ih sada pod hitno pobijediti. Imperativ nam je dobiti i Cedevitu, 17. siječnja, bit će to derbi koji možemo dobiti i revanširati im za poraz koji smo nakon produžetaka od njih doživjeli na našem parketu. Cilj nam je biti što bolji u poluzavršnici i izvući što bolju skupinu za nastavak natjecanja. Nadamo se najboljem, solidna smo ekipa koja može potvrditi naslov prvaka u protekle dvije sezone.

Koliko o plasmanu kluba ovisi i tvoj osobni status? Kakve su tvoje ambicije i prilike?

Ja za godinu dana svakako prelazim u seniore. No, naravno da i plasman kluba ima utjecaja na status svakog pojedinačnog igrača. Još sam pod stipendijskim ugovorom do 18. godine, a ako mi ponude ugovor, svakako želim ostati u Ciboni. Ako ne, imam i druge mogućnosti, ili školovanje u Americi, to je takozvani prepscool, u kojemu uzimaju talentirane igrače za svoje lige pod uvjetom da su izvrsni učenici; ili pak Sveučilište VERN gdje mogu upisati ekonomiju i igrati za njihovu ligu, a oni bi mi pokrivali 70 posto školarine.

Već si postao uzor mnogim dječacima. Jesi li očekivao takav brz napredak?

Moram priznati da nisam ni planirao ni očekivao da ću toliko brzo košarkaški napredovati. Treniram od 5. razreda osnovne škole i od tada se trudim pružati najbolji primjer mlađima. Drago mi je da je to prepoznato, dobra je to motivacija za dalje. A, što će biti, vrijeme će pokazati.
 
Kako usklađuješ školu i treninge?
 
Pohađam 3.Gimnaziju u Zagrebu. Kad sam prva smjena, treniram jednom dnevno i to navečer, a kad sam poslijepodne na nastavi, treninge imam i ujutro i navečer. Sada, tijekom zimskih praznika imam treninge dva puta dnevno. U slobodno vrijeme lagano i haklam, uglavnom s ocem kad dođem u Slavonski Brod, ali ne previše, jer moram paziti da se ne ozlijedim.
 
Što misliš, ima li šanse da se košarka u Hrvatskoj vrati na razine uspjeha iz doba Kukoča, Rađe i ostalih…?
 
Nadam se da hoće. Naše klubove treba povjeriti pravim i odlučnim trenerima i ljudima koji će ih znati voditi u nove pobjede. Puno toga ovisi i o novcu i o ulaganju u opremu. Tu je i reprezentacija, za koju se nadam da ću i ja dobiti.
 
Izvor: 035portal
Zadnje vijesti

Mladi poljoprivrednici, od sutra kreću prijave na natječaj podmjere 6.1.1.

VK Marsonia organizira tradicionalni turnir "Tintilinić 2018."

Uništavanje prirode na štetu leptira i kukaca značio bi kraj i samog čovječanstva

VIJESTI

Na natječaj se mogu prijaviti stariji od 18 i mlađi od 40 godina

Mladi poljoprivrednici, od sutra kreću prijave na natječaj podmjere 6.1.1.

SPORT

Nastupaju ekipe iz Sarajeva, Malog Lošinja, Siska, Zagreba, Osijeka i Sl. Broda

VK Marsonia organizira tradicionalni turnir "Tintilinić 2018."

NAJČITANIJE DANAS

Četvrtkom u Gradskoj knjižnici

Projekt ženskom stranom književnosti dovodi Ivanu Šojat

FOTO GALERIJA

Zaustavio se pad broja obrtnika, mlade se potiče na upisivanje obrtničkih zanimanja

Mladi vaterpolisti u Korčuli

Slavonski Brod svečano zaplovio u svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Jedna osoba ozlijeđena u sudaru automobila i motora u Gupčevoj

Na natjecanju Lash Challenge Croatia najbolji u ugradnji trepavica