„Kad stigne poticaj potrošit ću ga na…“

Slavonska udruga studenata (SUS) organizira još jednu Slavonsku noć, i to 10. studenog u zagrebačkom Clubu Roko. Baš kao i prošle godine, i ovoga puta za dobru atmosferu pobrinut će se provjereni, iskusni tamburaši - Slavonske lole. To znači da će se SUS-ovci i dalje moći hvaliti da su tijekom svog višegodišnjeg postojanja na Slavonske noći dovodili isključivo svoje zavičajne izvođače.

Autor: Brodportal | Datum objave: 07.11.2017
„Kad stigne poticaj potrošit ću ga na…“


 -Sigurna sam da zabave ni ovaj puta neće nedostajati. Posjetitelje će na ulazu dočekati snaše i bećari u tradicionalnim nošnjama koji će nuditi rakiju, naravno, a što drugo. Prvu, druga i petu pa i šestu rakiju pratit će zvuci tamburaša. Ove godine se SUS pomladio, puno je novih članova, brucoša, kojima je ovo prva Slavonska noć i ove godine se to uzbuđenje i osjeti. Već nekoliko mjeseci pripremamo rekvizite i svi smo poprilično entuzijastični, rekla je predsjednica SUS-a Nikolina Biondić. 

Za ovu Slavonsku noć SUS-ovci su, kako kažu, pripremili i jednu neuobičajenu nagradnu igru – „Kad stigne poticaj potrošit ću ga na…“. Naime, pri kupnji karte svaki posjetitelj dobiva i papir na kojem će imati mogućnost dovršetka naziva ove nagradne igre. Najšaljiviji i najinovativniji sudionici će dobiti vrijedne nagrade. 
 
-Naziv nagradne igre nema veze s kritikom države, poticajnih mjera i ponašanja naših poljoprivrednika, ali svakom dajemo na slobodu da to shvati kako želi. Naša namjera bila je ponajprije povezati nešto što itekako ima veze sa Slavonijom i nešto što u isto vrijeme može ispasti izrazito simpatično. Puštamo mašti na volju, objasnila je predsjednica SUS-a, koja je na toj poziciji od 1. travnja 2017. godine. Isto tako, dodala je da SUS za ovu akademsku godinu ima puno toga u planu – organiziranje tribina, humanitarnih akcija, radionica, sportskih i kartaških turnira, kvizova… Nakon Slavonske noći, prvi je na redu put u Vukovar povodom Dana sjećanja na žrtvu tog grada. 
 
Podsjetimo, Slavonska udruga studenata je zavičajna studentska udruga pri Zagrebačkom sveučilištu, koja je za svoj osnovni cilj postavila njegovanje i čuvanje slavonskog identiteta kod studenata u Zagrebu, brigu i pomoć studentima porijeklom iz Slavonije te organiziranje projekata kojima će povezati sve slavonske studente. Udruga ima oko tisuću članova. Više o Slavonskoj noći potražite na Slavonska noć FB, a o Slavonskoj udruzi studenata na SUS link.
Zadnje vijesti

Eksplozija plina u Vrpolju, ozlijeđena starica (83)

Prava zima stiže, jutarnji mraz, moguć i snijeg

Najuvjerljivija pobjeda malonogometaša Broda 035

SPORT

Sa 10:2 nadigrali Albonu Potpićan iz Labina

Najuvjerljivija pobjeda malonogometaša Broda 035

NAJČITANIJE DANAS

U sklopu Katarinskog sajma održana kreativna božićna radionica

Cilj je potaknuti kreativnost pri ukrašavanju vlastitoga doma

FOTO GALERIJA

Radionica za učenike "Šest pitanja koja život znače"

"Sjajni momci" 8. prosinca dolaze u Slavonski Brod

42 plesača Top dance na Kupu Hrvatske

Igrači, trener i uprava Marsonije zapalili svijeće u sjećanje na pad Vukovara

Veliki gaf "Ubojstva u Orijent Expressu", pogledajte kako izgledaju planine oko Slavonskog Broda