Đuro Đaković među vrhunskim proizvođačima vojne tehnologije

Slavonskobrodski „Đuro Đaković“ upisao se na listu vodećih svjetskih proizvođača borbenih  vozila i naoružanja. U to su se imali prilike uvjeriti brojni vojni izaslanici na nedavnoj svjetskoj premijeri nepobjedivog koncepta BV-MCRWS.

Autor: Anita Benić | Datum objave: 04.12.2012


Riječ je o borbenom oklopnom vozilu AMV 8x8 kojega slavonskobrodski „Đuro Đaković“ radi u suradnji s finskom Patriom, opremljenim daljinski upravljanom oružnom stanicom srednjeg kalibra (Remote Calibre Remote Weapon Station- MCRWS) norveške tvrtke Kongsberg. Temeljem sporazuma o suradnji „Đakovića“ i Kongsberga, a koji uključuje razvoj i komercijalizaciju tog oružnog sustava, ostvaren je i prvi zajednički nastup Patrie i Kongsberga.

Predstavnik Nammo, norveške tvrtke koja se bavi proizvodnjom streljiva za ručno oružje, puške srednjeg kalibra, kao i spremnika za topništvu uključujući zrakoplovne i pomorske platforme, Berend Van Hoek je kazao da Nammo s Kongsbergom radi na optimalizaciji i oružne stanice i municije. - Vjerujemo da je kombinacija ovog odličnog vozila Patria, oružne stanice i municije uspješan proizvod.  Mogućnost da „Đuro Đaković“  preuzme na sebe svu modernu tehnologiju, transfer know how, trebao bi biti poticaj i drugim tvrtkama u Hrvatskoj koje su to u stanju napraviti, - poručio je Van Hoek. Prezentaciji gađanja u nepokretne i pokretne mete bojnim streljivom u dnevnim i noćnim uvjetima s hrvatske konfiguracije daljinski upravljane oružne stanice PROTECTOR M15, opremljene topom 30 mm te koaksijalnom strojnicom 12,7 mm, prisustvovali su i norveški te finski veleposlanici.

Pratite najnovije vijesti na Facebooku i Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Predstavnici županijskih savjeta mladih kod predsjednika Milanovića

Policija kod 26-godišnjaka pronašla 77 grama marihuane

Ukrala bankovnu karticu pa lažno prijavila da je i njoj ukradena

FOTO GALERIJA

Obilježena 29. obljetnica osnutka 101. bosansko - brodske brigade HVO-a

Slavonski Brod priključio se nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“

Premijer Plenković posjetio novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja

Završeni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj ulici

Završeni 18. Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske