"Znam koji su mi prioriteti: završiti fakultet i ostvariti odličnu sportsku karijeru"

Brođanin Antun Novaković, već je dobro poznat kao talentirani kajakaš.

Autor: Gabrijela Babić / SBTV | Datum objave: 25.01.2017


 Kroz sport niže brojne uspjehe. A iza njega je još jedna uspješna godina. Priznaje kako mu je bilo izrazito teško sve uskladiti, jer su školske obaveze poput završetka škole i državne mature također obilježile prošlu godinu, koja je ujedno bila i Olimpijska. Kako kaže, s klubom su dali sve od sebe kako bi se plasirali, ali konkurencija je bila snažna.

"Spomenuo bih naravno Europsko prvenstvo do 23 godine u Bugarskoj, gdje sam na 500 metara osvojio 5. mjesto u A finalu. Na 1000 metara sam vodio utrku do zadnjih 200 metara i na kraju završio kao sedmoplasirani. Bila je gusta utrka, svi smo završili u 2 sekunde. Mogu reći da sam izrazito zadovoljan s rezulatima, pogotovo jer je to prva seniorska godina", kaže Antun.

No, to je sve sad iza njega, stoga se okreće novim ciljevima. A, sve što je postigao itekako je doprinjelo i školovanju. Upisao je kineziološki fakultet. Ono što ga posebno veseli jest to što su njegov trud i rad prepoznali na razini cijele Hrvatske, jer je upravo on među top 10 najuspješnijih talenata, a osim toga proglašen je najuspješnijim sportašem Županije i to već drugu godinu za redom. Priznaje da nije lako biti jednako posvećen i školi i sportu. No, kako kaže, važno je znati što želiš, te pronaći način kako uspjeti i u tome ustrajati.

"Svakako da kod mene društveni život ispašta jednim dijelom, ali stignem se naravno vidjeti i s prijateljima, otići na kavu, izaći malo s društvom. Znam koji su mi prioriteti: završiti fakultet i odličnu sportsku karijeru", dodaje Antun.

Što je sve rekao za ekipu SBTV-a pogledajte u video prilogu!

Zadnje vijesti

HTZ kreirao novu online brošuru za promociju kontinentalnog turizma

Prouzročio prometnu nesreću s 2,09 promila alkohola u organizmu

I brodsko-posavska policija u akciji “Dani sigurnosti u prometu”

VIJESTI

Puna inspiracije – skrivena blaga hrvatske unutrašnjosti

HTZ kreirao novu online brošuru za promociju kontinentalnog turizma

FOTO GALERIJA

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD