"Vjerujemo da će nas građani prepoznati kao stručne, poštene, nekompromitirane i neiskvarene mlade političare"

Tatjana Fabrični Galić, izvršna direktorica u tvrtci Humus koja se bavi poljoprivredom i vinogradarstvom, vodi marketing obiteljske vinarije, članica Glavnog foruma ORaH-a te prva na listi ORaH-a V. izborne jedinice.

Autor: bportal | Datum objave: 04.11.2015
 Što nam možete reći o program ORaH-a?

ORaH je mlada stranka, no možemo se pohvaliti konkretnim planovima i prije svega voljom za provedbu tih planova..Ne govorimo ljudima ono što bi htjeli čuti, već iskreno ukazujemo na ono što je potrebno poduzeti kako bi Hrvatsku i našu Slavoniju učinili boljim mjestom za život.

Naši program omogućuje rast zaposlenosti i smanjenje nezaposlenosti na europski prosjek s 18 posto na 11 posto u iduće, četiri godine, rast minimalne plaće 2.500 kn, na 3.500 kn, odnosno izjednačavanje minimalne place s potrošačkom košaricom.

Rast minimalne mirovine na EU prosjek, zaustavljanje iseljavanja mladih I obrazovanih, smanjivanje javnog sektora te rast privatnog sektora, efikasnu I pravednu javnu upravu i pravosuđe, porast BDP-a za najmanje 5 posto u slijedeće tri godine,rast izvoza , pad uvoza.

Nemojte misliti da su ove mjere nemoguće, mnoge države su to ostvarile, trebamo primijeniti njihova rješenja i ne izmišljati toplu vodu. Pitate se kako?

Prije svega reformom javne uprave i pravosuđa  u servise građanima s jednakim pravilima za sve, regionalizacijom i financijskom decentralizacijom u 4 regije I grad Zagreb, porezna reforma usmjerena rasterećenju rada, poreznom opterećenju kapitala i imovine, ukidanjem nepotrebnih birokratskih procedura, uvođenjem minimalne plaće po načelu potrošačke košarice, ukidanjem II. mirovinskog stupa, transparentnost u trošenju javnog novca, informatizacijom javne uprave i gospodarstva.

Kakva su vaša očekivanja u V. izbornoj jedinici?

Kampanja za ove parlamentarne izbore ne vodi se plakatima, reklamama nego anketama, odnosno agencijama za istraživanje javnog mišljenja Dade se naslutiti da vodeće stranke imaju svoje agencije pa smo bombardirani svakojakim podacima.

Mi u ORaH-u smo  optimistični i vjerujemo da će dovoljan broj građana prepoznati nas kao stručne, poštene, nekompromitirane i neiskvarene mlade političare  te da će nam pokloniti svoje povjerenje.

Teren pokazuje da su građani silno razočarani i da nisu uopće zainteresirani za politiku, upravo takve građane molimo da nas podrže jer i mi svi smo bili ljudi zgađeni politikom, odlučili smo pokušati to promjeniti.

Kakvi su planovi ORaH-a za Slavoniju?

Spomenula sam ranije da se zalažemo za regionalizaciju i decentralizaciju Hrvatske, zalažemo se za jaku regiju Slavonija koje će biti nositeljica razvoja malim i srednjim gospodarskim projektima, posebno OPG-ovima, te u sektorima turizma, energetike, drvoprerađivačkim i drugim prerađivačkim industrijama, jakom stočarstvu, jakoj poljoprivredi jer na tome počiva zdrava ekonomija. NEMA BOGATE HRVATSKE BEZ BOGATOG SELJAKA.

U koju ste koaliciju spremni ući?

Ne ulazimo u koalicije, naš prijedlog za izmjenu izbornog zakona uključivao je i zabranu predizbornih koalicija kako bi se spriječio predizborni šoping, ma zamislite samo koalicija SDP-a I HDSSB-a, što oni imaju zajedničko?? Samo osobne interese, očekujemo da će birači biti dovoljno inteligentni i kazniti takve poteze.

Što biste željeli poručiti biračima?

Izađite na izbore! Ne nasjednete na jeftine predizborne trikove i obećanja, poklonite svoj glas ljudima koji su isti kao i vi, ljudima koji politiku shvaćaju kao rad u javnom interesu, a ne osobnom i vjerujte da nećete pogriješiti!

Zadnje vijesti

Antonija Trupinić prva vojna pilotkinja iz BPŽ

Kako postati ekološki proizvođač?

Prva kazališna predstava u epidemiji koronavirusa u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu