"Promijeni smjer, posadi Orah, zazeleni Hrvatsku"

14 kandidata i 18 točaka programa za V. Izbornu jedinicu predstavila je danas u Slavonskom Brodu politička stranka "OraH" – Održivi razvoj Hrvatske.

Autor: bportal | Datum objave: 14.10.2015
 Njihov je moto "Promijeni smjer, posadi Orah, zazeleni Hrvatsku". Prva na listi kandidata, ujedno i nositeljica za V. Izbornu jedinicu je Požežanka Tatjana Fabrični Galić, vlasnica privatne tvrtke i članica Glavnog foruma "OraH"-a.

U svom predizbornom programu "OraH" nudi 18 različitih prijedloga kako, prema njihovoj viziji, ostvariti drugačiju, bolju, prosperitetniju i sretniju Hrvatsku. Svih 14 kandidata simbolično je svoje želje stavilo kao list na zajedničko drvo.

Među njima, između ostalih, nalazi se reforma javne uprave, regionalizacija i financijska decentralizacija, porezna reforma i rasterećenje, stabilizacija mirovinskog sustava, provedba dugoročne stratefije održivog razvoja Hrvatske koja se oslanja na projekte održive energetike, poljoprivrede, vodni sektor, IT i gospodarenje otpadom. 

"ORaH je jedina programska stranka u Hrvatskoj. Smatramo kako je smisao politike djelovanje u javnom interesu što je nemogude bez jasne i provedive programske platforme. U nepune dvije godine izradili smo i predstavli čak 40 različitih programsko - političkih dokumenata. Naša programska platforma podrazumijeva ravnotežu tri stupa na kojima počiva svako društvo; stup gospodarstva, društvene pravde i zaštite okoliša. Za razliku od drugih političkih stranaka u Hrvatskoj, ORaH ne nudi građanima ekonomsko čudo koje de preko nodi Hrvatsku pretvoriti u uobedanu zemlju realizacijom jednog ili par velikih projekata. Razumijemo, i realni smo, da promjene ne dolaze preko nodi i da na njima treba sustavno i predano raditi", istaknuli su između ostaloga na predstavljanju programa.

Zadnje vijesti

Antonija Trupinić prva vojna pilotkinja iz BPŽ

Kako postati ekološki proizvođač?

Prva kazališna predstava u epidemiji koronavirusa u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu