"Problem je podignut na višu razinu"

Nakon što je ponovno aktualizirano pitanje onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu, Županijska organizacija HNS-a organizirala je javnu tribinu. O ovom problemu govorila je i članica saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode te saborska zastupnica Marija Puh.

Autor: bportal | Datum objave: 07.03.2017


Izravnom komunikacijom s građanima najlakše je doći do njihovih ideja i prijedloga te saznati njihove probleme. Upravo to je bio cilj javne tribine o rješavanju problema onečišćenja zraka. No ono se još uvijek ne nazire. Na ruku ne idu ni statistike, kao ni istraživanja koja su dokazala negativan utjecaj lebdećih čestica na ljudsko zdravlje.

Građane je zato zanimalo koje su konkretne aktivnosti dosad provedene kako bi se nepovoljni utjecaji bar malo smanjili. Jednako tako, naglasili su i kako je nužno povećati politički pritisak na vlasti u susjednoj državi te da u cijeli proces treba uključiti Europsku uniju. Jedini je to način, smatraju, da se bar nešto pokrene na bolje.

Saborska zastupnica istaknula je i nedavne aktivnosti Odbora za zaštitu okoliša i prirode usmjerene prema tom cilju. Uz razgovore s predstavnicima susjedne države o modernizaciji, tu su još brojni sastanci s Vijećem ministara o mogućim rješenjima te izgradnja novog plinovoda do granice s Bosnom i Hercegovinom. Tribinom se građane nastojalo uključiti i u HNS-ovu akciju "Pitajmo zajedno".

Neka od ovih pitanja građana, nadaju se, naći će se na sljedećem aktualnom satu. Nakon osam godina borbe za čisti zrak, Brođani baš i nisu optimistični. Sve europske direktive neprimjenjive su na Rafineriju Brod, a nova sjednica saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode očekuje se početkom travnja.

 

Zadnje vijesti

U Slavonskom Brodu odigrana predstava "Kad svijeće dogore"

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima

Građani, ne držite pin uz bankovne kartice

FOTO GALERIJA

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima

Održana manifestacija „Volim Brod“ – Djeca i mladi svome gradu za njegov dan

Obilježen Dan grada Slavonskog Broda

Motorijada opravdala očekivanja više od 4 tisuće bikera i 15 tisuća posjetitelja

Otvorena izložba Vedrana Ružića: Simfonija betona i željeza