"Olimpik" organizator prvog Otvorenog prvenstva RH u kajak i kanu ergometru

Kajak kanu klub "Olimpik" dobio je organizaciju prvog i povijesnog Otvorenog prvenstva Republike Hrvatske u kajak i kanu ergometru (trenažer ili sprava za veslanje).

Autor: bportal | Datum objave: 04.02.2016
 S obzirom da ovakvo natjecanje nikada u povijesti nije održavano u Hrvatskoj, u Olimpiku su izuzetno ponosni što će upravo Slavonski Brod biti prvi domaćin, a kajak kanu klub "Olimpik" organizator uz podršku Hrvatskog kajakaškog saveza.

"Natjecanje u ergometrima se već dugi niz godina odvija u većini drugih država no u Hrvatskoj nije nikada. Vodstvo našeg kluba te trener mlađih uzrasta ujedno i sportaš Marko Lipovac, došli su na ideju kako bi organizacija ovakvog natjecanja dala mogućnost kajakašima i kanuistima da prije početka sezone provjere svoje kvalitete odnosno rad u pripremnom dijelu godine, ali i podigla razinu sportskih događaja u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji kao i povećanje broja noćenja", kažu u Olimpiku.

Prvenstvo će se održati u Sportskoj dvorani "Vijuš" u velikoj dvorani u Slavonskom Brodu 13. ožujka 2016. (nedjelja), biti će otvorenog tipa što znači da će pozvani biti i klubovi iz drugih država. Ergometre će osigurati Austrijska firma Weba sport.

Natjecatelji se natječu na 8 međusobno povezanih trenažera koji su priključeni na računalo te putem projektora na video zidu možete pratiti utrke. Utrke su izuzetno zanimljive i atraktivne, a podsjećaju na video igrice. Naime na video zidu su virtualni čamci i onaj sportaš koji najbrže vesla njegov čamac se najbrže kreće i primiče cilju. Utrke će biti na 1000m i na 200m za muškarce (kajak i kanu), a na 500m i 200m za žene. Natjecati će se u kategorijama kadeta, juniora i seniora, a vjerujemo da će i brodska publika imati razloga doći u dvoranu Vijuš i podržati naše kajakaše tim više što bi trebali nastupiti i tri kluba iz naše županije: Olimpik i Marsonia iz Slavonskog Broda te Oriolik iz Slavonskog Kobaša, a ujedno i naš najbolji sportaš europski prvak Antun Novaković.

Olimpik je tako nastavio iz godine u godinu sa novitetima, nabrojati ćemo samo neke: organizacija Dragon boat utrke, promocija i veslanje kajaka na gradskim bazenima, važno je spomenuti i sudjelovanja u nekim humanitarnim i dobrotvornim akcijama, a iz kluba dodaju kako će i dalje nastaviti raditi u istom smjeru.

VIDEO LINK: Prvenstvo Danske u kajak ergometru - sprint utrka (svakako pogledati)

Zadnje vijesti

Udahni, okusi, doživi vina Brodsko-posavske županije

Nakon 30 godina prvi hrvatski redarstvenici priznati kao postrojba

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

SPORT

Dobra vijest

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

NAJČITANIJE DANAS

Zbog epidemije

Ovogodišnji "Slavonija fest CMC 200" odgađa se do daljnjega, izgledno i otkazivanje

FOTO GALERIJA

Najbolji kafić Soho, restorani Grozd i Eden te konobar iz Savusa

Proslavljena 6. obljetnica postava Stope svetog Martina u Lovčiću

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"